Een fruitzuurpeeling is een behandeling die de vernieuwing van de huid stimuleert, waardoor de huid gladder, gezonder en steviger wordt. Door het gebruik van organische fruitzuren, zoals glycolzuur, melkzuur of amandelzuur wordt de huid aangemoedigd om nieuwe cellen aan te maken. Dit kan gunstige effecten hebben bij problemen zoals acne, slechte doorbloeding, pigment- en ouderdomsvlekken. Daarnaast kan het ook helpen om de vochtbalans van de huid te verbeteren.


Na de behandeling kan, in sommige gevallen, de huid wat droog aanvoelen. Ongeveer 5 dagen na de behandeling kan er lichte schilfering optreden, maar dit is meestal alleen het geval bij de sterkste percentage peelings of in kuurverband. De mate van schilfering kan verschillen per persoon, afhankelijk van het huidtype. In deze periode kan de huid ook wat droger aanvoelen. Dit is een normaal proces waarbij dode huidcellen worden verwijderd en de nieuwe huid zichtbaar wordt.
Met de juiste thuisproducten zal je huid snel herstellen.


 

Er zijn gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen, het is wenselijk daarna met enige regelmaat een onderhoudsbehandeling te nemen.
In een aantal gevallen kan er geen fruitzuur peeling worden toegepast: bij actieve herpes simplex (koortsuitslag), eczeem, psoriasis, geïrriteerde huid, aanleg tot littekenvorming, tijdens de zwangerschap/borstvoeding en bij gebruik van antibiotica (tot 3 weken na laatste medicatie).


Advies

Het is belangrijk om na de behandeling je huid thuis goed te verzorgen met professionele producten die hoogwaardige ingrediënten bevatten. Op deze manier kan het resultaat langer behouden blijven. Vermijdt minimaal 4 weken na je laatste behandeling de zon en bescherm je huid met een hoge UV factor (minimaal factor 30).

E-mailen
Bellen
Instagram